Un zâmbet alb și strălucitor va atrage întotdeauna atenția celor din jur și va contribui la o percepție pozitivă asupra persoanei respective. Unele persoane se bucură de la natură de dinți puternici, drepți și fără prea mari probleme de-a lungul vieții, dar albul strălucitor este destul de greu de obținut și menținut, chiar și în condițiile unei îngrijiri orale adecvate.
Există anumiți factori care contribuie decisiv la îngălbenirea dinților, cum ar fi: consumul de cafea sau ceai negru în mod frecvent, fumatul, unele afecțiuni, înaintarea în vârstă și îngrijire precară a dinților. Cea mai comună metodă pentru albirea dinților este cea realizată la cabinetul stomatologic, care implică costuri destul de ridicate și ședințe repetate de menținere a nuanței smalțului.
Dacă îți dorești un zâmbet strălucitor și o dantură puternică, specialiștii de la ZambetSanatos ne oferă câteva metode ce pot fi folosite chiar acasă pentru albirea dinților, pe care te invit să le citești în continuare.
Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este poate cel mai cunoscut remediu atunci când vine vorba de albirea dinților în mod natural. Poate fi folosit în moduri variate, în funcție de preferințe și de rezultatele dorite. Pentru un tratament de câteva zile se recomandă amestecarea unei cantități mici de bicarbonat de sodiu cu pasta de dinți pe care o utilizezi în mod normal.
După ce se omogenizează compoziția se pune pe periuța de dinți și se realizează periajul clasic. Se continuă acest ritual 5 zile, după care se face o pauză de 2 săptămâni. Rezultatele ar trebui să fie vizibile după această perioadă și în funcție de sensibilitatea dinților și de gradul de îmgălbenire, se mai poate repeta procesul.
O altă metodă de albire la fel de eficientă, dar cu rezultate mai rapide este cea în care se amestecă bicarbonatul de sodiu cu suc de la o lămâie. Se pune într-un bol câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu peste care se stoarce sucul de lămâie. Se lasă câteva minute, timp în care se produce o reacție chimică acidă.
După aceea se poate aplica pe dinți, cu ajutorul unei bucăți de vată. Se lasă să acționeze aproximativ 20 minute, după care se poate clăti gura foarte bine. Această metodă este unda dintre cele mai eficient și cele mai simple, însă este recomandată cu precauție în cazul persoanelor cu dinți sensibili. Aciditatea crescută poate să afecteze smalțul și să distrugă în timp dinții.
Fructe și legume
În cazul în care nu știai unele fructe și legume se bucură de o eficiență sporită atunci când vine vorba de albirea și menținerea sănătășii dinților. De exemplu, căpșunile conțin substanțe speciale care ajută la curățarea dinților și la menținerea unui aspect strălucitor. În plus, micile semințe au un efect abraziv ușor și ajută la îndepărtarea peliculei galbene de pe dinți.
La fel de eficient se dovedesc a fi merele, bogate în acizi care ajută la curățarea smalțului și la redarea unei nuanțe naturale dinților. Se recomandă consumul fructului ca atare, fiind excelent și pentru menținerea unei respirații proaspete.
Kitul de albire iBright
În ultimii ani au devenit din ce în ce mai apreciate diferite kituri de albire a dinților acasă, pe bază de gel sau benzi, care în cateva zile sau săptămâni te ajută să-ți recapeți albul natural al danturii. Unul dintre cele mai lăudate astfel de produse este iBright. Cu un preț convenabil, kitul pentru albirea dinților iBright conține tot ce ai nevoie pentru un zâmbet mai strălucitor: ghid de nuanțe, 5 șervețele cu fluor, spray 5ml pre-tratament, gel de albire 15ml, proteza de silicon, lampa LED 5W.
Gelul iBright conține substanțe dintre cele mai eficiente pentru albirea dinților, cum este perboratul de sodiu, mult mai blând față de peroxidul de hidrogen. Poate fi utilizat cu succes și de către persoane cu dinți sensibili, rezultatele fiind observate după 5 zile de tratament. Kitul iBright se utilizează foarte simplu și nu este nevoie decât de o sesiune de tratament pentru ca rezultatele să fie vizibile. În funcție de fiecare persoană, rezultatele pot să se mențină câteva luni, dacă îngrijirea dinților este adecvată și dacă se evită pe cât posibil alimentația și băuturile care îngălbenesc dinții.
Apa oxigenată
Aici ne referim desigur la peroxidul de hidrogen, cunoscut pentru proprietățile antiseptice și de albire. Este important să cunoști foarte bine starea danturii, înainte să utilizezi peroxidul de hidrogen, nefiind indicat persoanelor cu dinți sensibili, predispuși la carii sau care au gingiile des inflamate.
În cazul în care nu este nicio problemă, poți aplica din apa oxigenată cu ajutorul unei dischete demachiante, pe toată suprafața dinților. Se lasă un pic să acționeze, după care se clătește foarte bine gura. Acest proces de albire nu se recomandă mai mult de 1 dată la câteva săptămâni, fiind extrem de dur pentru dinți, afectând în timp smalțul.
Concluzie
Este bine de știut faptul că nu trebuie neapărat să mergi la stomatolog pentru a avea dinți albi și strălucitori. Trebuie doar să găsești metoda potrivită pentru tine, fie remedii naturiste, fie kituri speciale de albire.
Nu uita, de asemenea, de îngrijirea dinților, periajul de 2 ori pe zi, folosirea apei de gură și a aței dentare, la nevoie. Dacă obișnuiești să bei multă cafea sau să fumezi, este bine să iei în considerarea renunțarea sau rărirea acestor obiceiuri, care nu fac decât să îngălbenească și mai tare dinții.
Anna a zis
Asta e recenzia unei carti sau a unui pliant comercial?