Unele persoane le consideră un punct de atracție, altele le văd ca pe imperfecțiuni, cert este că pistruii nu trec neobservați. Atunci când există, din diferite motive, o producere mai mare decât normală a pigmentului din piele, apar pistruii, petele pigmentare și alte astfel de semne, mai ales pe părțile expuse cel mai des la soare (față, decolteu, brațe, umeri).
Apariția pistruilor sau a altor pete poate fi estompată sau minimizată dacă se iau în calcul anumite metode de precauție. Chiar dacă nu prezintă un pericol pentru sănătate, aceste tipuri de pete deranjează prin aspectul mai închis, forme neregulate și extindere pe suprafețe mai mari ale pielii.
Cu ajutorul Corinei, de la Shavers.ro, vom vorbi astăzi despre principalele cauze ale apariției pistruilor și petelor pigmentare, dar și despre câteva dintre remediile naturale care ajută la menținerea sub control a aspectului acestora.
Cauze ale pistruilor și petelor pigmentare + soluții și remedii
În principal, hiperpigmentarea apare atunci când nivelul de melanină din piele crește peste limita normală și astfel apar diferite manifestări la nivel extern. Cunoașterea cauzelor te poate ajuta să știi care sunt situațiile pe care să le eviți sau ce anume poți face, concret, pentru minimizarea efectelor hiperpigmentării.
Expunerea la soare
Cu toții știm faptul că expunerea la soare fără protecție poate fi extrem de dăunătoare, mai ales pentru piele. În condiții optime, melanina este stimulată de acțiunea soarelui și astfel apare bronzul uniform. Însă, prin expuneri prelungite la razele UV și fără a avea o protecție potrivită, se produc dezechilibre în procesul de producție al melaninei și astfel apar pistruii, petele și iritații.
Dacă pistruii apar de la vârste fragede și se înmulțesc proporțional cu expunerea la soare, petele pigmentare pot să apară mult mai târziu în viață, mai ales după ce pielea începe să îmbătrânească, iar procesul de producere al colagenului nu mai este la fel de activ și pielea începe să-și piardă din vitalitate, formă și elasticitate.
Soluții și remedii
Indiferent că prezinți deja pistrui sau ai o piele mai sensibilă, fiecare persoană ar trebui să aplice pe ten și pe părțile de piele expuse la soare, o cremă cu factor de protecție. Această regulă se aplică și în cazul sezonului rece sau vremii cu nori. Razele UV sunt din ce în ce mai puternice și mai periculoase, stratul de ozon nemaifiind demult timp un strat protector puternic. De asemenea, în sezonul estival evită să stai la soare între orele 11-16 atunci când razele UV sunt cele mai puternice, cu efecte nocive asupra pielii, chiar și protejată.
Îngrijirea pielii
Chiar dacă nu îți dai seama acum de efecte, dar unele metode de îngrijire a pielii pot să dăuneze pe viitor. De exemplu, ne referim mai ales la exfolierea pielii cu diferite scruburi sau creme abrazive care oferă un efect de catifelare și curăță în profunzime pielea, dar care în același timp, o agresează extrem de tare. De aceea se recomandă utilizarea unor astfel de metode o dată la câteva săptămâni, mai ales în cazu persoanelor cu piele sensibilă, care se înroșește și irită extrem de rapid. Prin acest procedeu de exfoliere pielea este rănită, iar apariția petelor și a zonelor mai uscate este inevitabilă, o dată cu înaintarea în vârstă.
Încearcă serul special Mulberry’s Secret
Dacă îți dorești să rezolvi natural problema pistruilor și a petelor pigmentare, atunci îți recomandăm să încerci un ser special, din extract de crin alb și dude, cu un complex de ingrediente organice care uniformizează nuanța tenului, albește zonele mai închise și diminuează aspectul petelor și pistruilor.
Este vorba despre Mulberry’s Secret, un produs nou apărut pe piață, care se bucură deja de aprecierile femeilor din întreaga lume. Efectele se resimt chiar de la 1 lună de la prima utilizare, este un ser potrivit pentru orice tip de ten și se aplică precum un ser obișnuit, dimineața și seara. Disponibil acum la un preț special, Mulberry’s Secret se adresează tuturor celor care doresc să aibă parte în fiecare zi de hidratarea și hrănirea corectă a pielii, dar și de o echilibrarea a producției de melanină, pentru pistrui mai puțini și fără zone mai închise la culoare ale pielii.
Alte cauze ale apariției pistruilor și petelor pigmentare
Un ten acneic va avea întotdeauna problema hiperpigmentării, prin apariția petelor în urma cicatrizării diferitelor coșuri. Aceste pete trec destul de dificil, fiind nevoie de cele mai multe ori, de un consult de specialitate și de creme medicinale, pentru ca pielea să se refacă în totalitate și să nu fie afectată în continuare de acnee. Este indicat ca în aceste cazuri să nu încerci să tratezi singură acneea, în schimb să apelezi la sfatului unui dermatolog, pentru a identifica factorii care influențează negativ această stare a pielii și un tratament adecvat.
Melasma este un alt tip de pigmentare a pielii, care apare în cazul multor femei însărcinate, prin pete maronii pe față, brațe sau decolteu. În unele cazuri acestea dispar o dată cu nașterea, prin echilibrarea nivelului de hormoni. În caz contrar, poți apela la metode naturale de îngrijire a pielii, care să poate fi utilizat chiar și în timpul alăptării, fără să cauzeze probleme copilului.
Concluzie
Pistruii și petele pigmentare pot fi cauzate de expunerea prelungită la soare, factori genetici, dezechilibre hormonale, urmări ale acneei și multe altele. Aceste probleme pot fi remediate, prin tratamente adecvate, pe cale internă și aici ne referim la medicamente sau pe cale externă precum serurile active (Mulberry’s Secret), cremele de albire a pielii și măști naturale. Însă cel mai important lucru rămâne protecția solară, care nu numai că ajută la diminuarea aspectului pistruilor și petelor, dar previne boli mult mai grave de piele.
Lasă un răspuns