Probabil ai auzit din ce în ce mai des de curele de detoxifiere, produse minune care promit să curețe complet organismul de paraziți și alte toxine. Importanța curelor de detoxifiere variază în funcție de propriul organism.
Cu toții avem un sistem natural de detoxifiere, prin intermediul principalelor organe, cum ar fi rinichii și ficatul, care filtrează sângele și ajută la eliminarea de reziduri. Însă, din cauza alimentației nesănătoase, a stilului de viață sedentar și a stresului, corpul ajunge să fie supasolicitat, nu mai face față în mod natural acumulării de toxine și astfel are nevoie de un ajutor.
Aici intervin curele de detoxifiere, care sunt recomandate de 2-3 ori pe an, în funcție de starea de sănătate și de stilul de viață. Cele mai importante sunt curele după sezonul rece, atunci când organismul are tendința de a consuma mai multe grăsimi și pofta pentru alimente nesănătoase este mai mare. De asemenea, în timpul iernii, tindem să nu mai facem atât de multă mișcare, intervin și mesele bogate din timpul sărbătorilor și astfel organismul are nevoie de o pauză în care să-și recapete echilibrul.
Printre principalele semne care indică o nevoie de detoxifiere se numără:
– Dureri de cap frecvente
– Dezechilibru al tranzitului intestinal
– Stare de astenie, anxietate, depresie
– Stări de oboseală, probleme cu somnul
– Căderea părului și ruperea unghiilor
În cele ce urmează vom descoperi care sunt principalele metode de care este bine să ții cont atunci când vrei să ții o cură de detoxifiere.
Hidratare
Hidratarea organismului este esențială nu numai în procesul de detoxifiere, dar și pentru starea de sănătate. Este recomandat să bei cel puțin 2l de apă pe zi, fie că este simplă, infuzii cu fructe, plante, legume sau ceaiuri naturale. Prin consumul unei cantități potrivite de apă ajuți procesul de diureză, urina se formează mai rapid și astfel rinichii elimină o bună parte din toxine și reziduri.
Mișcare fizică
Sedentarismul este una dintre cauzele care favorizează acumularea de toxine și tendința de a mânca nesănătos. Prin mișcarea fizică îți recapeți tonusul muscular, energia de care ai nevoie pentru activitățile zilnice și nu în ultimul rând, mental te vei simți mult mai bine, cu o memorie îmbunătățită și o putere mai mare de concentrare.
De asemenea, prin diferitele activități fizice, corpul transpiră și astfel se elimină o parte semnificativă din toxine, dar și excesul de apă din organism. Poți opta pentru plimbări cu bicicleta, alergare ușoară, aerobic, înot sau exerciții la sală, dacă te interesează remodelarea siluetei și slăbitul.
Suplimente alimentare
Suplimentele alimentare naturale ajută foarte mult în procesul de detoxifiere, fiind mai blânde cu organismul față de metode puternic laxative și cu efecte adeverse. Un supliment extrem de apreciat de persoane din întreaga lume este Detoxic. Ai nevoie doar de 1 singură tabletă pe zi, luată cu 30 minute înainte de masă, și în decurs de 1 lună vei ajunge să simți transformarea.
Convenabil ca preț, Detoxic elimină paraziții intestinali și a ouălor acestora, echilibrarea tranzitului intestinal, susținerea funcționării corecte a ficatului și rinichilor, protejează contra acțiunii radicalilor liberi, ajută la tratarea insomniei și anxietății. Detoxic este compus exclusiv din ingrediente naturale, precum țintaură, coada-șoricelului și cuișoare.
Consum redus de zahăr
În general se recomandă un consum mai redus de zahăr, dar acest lucru ar trebui respectat mai ales în timpul curelor de detoxifiere. Este un prilej bun să experimentezi ce se întâmplă cu organismul tău atunci când nu-i mai oferi cantitățile mari de zahăr de care a devenit dependent. Vei vedea că pielea începe să se curețe de coșuri, semne și impurități, te vei simți mai plină de energie, nu vei mai simți nevoie de dulciuri și alimente nesănătoase și digestia va funcționa în condiții optime.
Poți opta în schimb pentru consumul de fructe care conțin fructoză naturală, miere sau îndulcitori naturali.
Alimentație bogată în fibre
Cerealele integrale, orezul, semințe și diferite tipuri de nuci, toate acestea ajută la reglarea tranzitului intestinal, te scapă de balonare și gaze intestinale. Optează pentru diete care conțin un nivel ridicat de fibre și evită pe cât posibil produsele de panificație și alimentele bogate în gluten.
Astfel, digestia se va realiza mult mai ușor, nu te vei mai simți balonată, iar toxinele se vor elimina natural prin fecale și urină. Dacă te afli în situația în care pe lângă detoxifiere, urmărești și o reducere a greutății, fibrele ajută la prelungirea stării de sațietate, înlocuiesc cu succes gustările nesănătoase și reduc din pofta de dulce.
Apa cu lămâie și limonadele
În timpul perioadei de detoxifiere se recomandă consumul unui pahar cu apă cu lămâie, dimineașa imediat după trezire. Astfel se pune în mișcare metabolismul, începe procesul de digestie, iar vitamina C din compoziția lămâilor contribuie la procesul de filtrare al sângelui realizat de ficat.
De asemenea, antioxdanții din citrice ajută la menținerea unui sistem imunitar puternic, luptă contra radicalilor liberi și apără corpul de infecții ușoare. Poți opta și pentru limonade din diferite citrice pe parcursul zilei, îndulcite cu miere, fiind opțiuni excelente între mese.
Concluzie
Mai multe detalii despre Detoxic și alte metode de protejare a sănătății găsești pe efamilia.ro. Detoxifierea este un proces natural care are loc în fiecare zi în organismul uman, numai că există perioade în care, din diferite motive, corpul este suprasolicitat și nu mai face față acumulării de toxine. Astfel are nevoie de un ajutor, prin intermediul metodelor naturale și a unor obiceiuri sănătoase de viață.
Specialiștii recomandă 2 cure de detoxifere pe an, cea mai importantă fiind cea după iarnă. Poți opta pentru suplimente naturale pe bază de plante, precum Detoxic, pentru un stil de viață mai activ, hidratare zilnică, o dietă echilibrată pe bază de fibre și alimente bogate în vitamine C, D, A și E.
Lasă un răspuns